השירותים שלנו
החברה עוסקת ביזמות , ניהול פרויקטים , יבוא , אספקה התקנה והקמת מערכות לפי המחלקות הבאות:
תכנון לוחות חשמל בהתאמה אישית
צריכת חשמל כולל חיסכון בצריכה , שרידות חשמל המגיע מחברת החשמל וממקורות נוספים כמו אל פסק ,UPS גנרטור , אנרגיה סולארית – ירוקה . מהמקור החיצוני עד לספק הכח של השרת .
צריכת החשמל הינה בן העלויות הגבוהות שמשלם ארגון לצורך מחויב המצאות , כך שתשומת דגש מקצועית לחסכון ארוך טווח כאשר מתייחסים לשנים רבות של שימוש , מחייבת התייחסות מקצועית , שתאפשר חסכון ויעלות בתחום זה .
השימוש במערכות אל פסק מחייב החלפת מצברים מתכלים מידי תקופה , ולכן יש לתכנן את השימוש בצריכת החשמל , כך שתחזוקת המצברים תהיה ארוכה ככל שניתן . וזה יקבע רק על בסיס תכנון נכון ומקצועי .
השימוש בגנרטור , מחייב תחזוקה שוטפת והכנת מלאי דלק מספיק לצרכי הארגון , בהתאם למיקום הגנרטור , ביחס לתקלות חשמל מרובות , וקבלת מידע מחברת החשמל כולל ייתכנות לחיבור יציב שלפעמים עלותו על הלקוח , תהיה זולה לאורך שנים ביחס לשימוש באמצעים נוספים .
כמובן שיתירות נדרשת בחדר שרתים Tier 1 יקבל יחס ותכנון מועדף על פני מתקן Tier 3
ניהול מערך החשמל עם מערכות בקרה חכמות יאפשרו מדידה קבוע של המערכות , ועיבוד הנתונים מידי תקופה , תאפשר שיפור מערכות החשמל ( לצערנו לרוב , לאחר הקמה ראשונית , אין ביקורת על כלל המערכות כולל החשמל , על מנת לבדוק אפשרויות לשיפור , והארגון משלם תשלומים קבועים וגבוהים ללא שימת דגש על חסכון )
חדרי שרתים ומערכות IT
פתרונות מודולריות עבור התייעלות אנרגטית בחדר שרתים ותקשורת
חדרי שרתים ותקשורת דורשים מתן מקיף לכל צרכי השרתים והציוד האקטיבי המצוי בהם , על מנת לאפשר שמירה על הציוד לאורך שנים , ומכיוון שהציוד הינו לב ליבו של העסק , יש צורך לוודא ככל הניתן , שהמערכות יתפקדו במשך כל השנה עם מינימום תקלות או השבתות .
קראו עוד
מערכות קירור
מערכות מיזוג אוויר וקירור מחויבות המציאות ב– DATA CENTER
הכשלים לרוב הוא בתכנון לקוי , בחישובים לא נכונים של צריכה , בזרימת האוויר למקום הלא נכון , ובבניית מזגנים לשרידות בצורכה לא מקצועית
יש חובה להגיד , כי לא כל מתקין מזגנים מבין ויודע מה הם צרכי חדרי השרתים , וכיצד נכון להעמיד את המערכות המזוג בחדר .
יש להבין כי השרתים והציוד האקטיבי , הם הצרכנים הדורשים קירור ולא כלל החדר , או הטכנאי שנכנס לחדר מידי פעם . ולכן תכנון הקרור בכל חלל החדר , או בתוך ארון שרתים סגור , או במסדרונות קרים וחמים , קירור עילי תחתי או צידי , הם חלק משכלול היתרונות והחסרונות שיש בכל אפשרות ויש לשים דגש על האפשרויות הקימות בחדר , גודלו , ואפשרות הכנסת מערכות מורכבות לתוכו .
תקלות ובעיות נדושות שרואים בתכנון לקוי – התקנת מזגן בחלק האחורי של ארון השרתים , על מנת לקרר את האזור החם שאליו מגיע אויר חם מהשרתים – טעות זו נפוצה שכן כך רואה מתקין המזגנים הזוטר את הבעיה , למרות שמערכת הקרור הפנימית של השרתים השוכבים ( כמו פיצה ) דורשים שאיבה של אוויר קר אליהם , כניסה של האוויר הקר לתוך חלל השרת , והוצאת האויר החם באמצעות מאווררים פנימים לחלק האחורי של השרת
על כן חובה לקרר את החלק הקדמי של ארון השרתים הנקרא ( אזור קר – בתנאי שמקררים אותו נכון )
טעות נפוצה כוללת הכנסת המאייד ( שהוא החלק הפנימי של המזגן ) לתוך חדר השרתים , כאשר הוא מוציא נוזלים באופן שותף , ולמרות זאת , תיעול הנוזלים מתבצעת מעל ארונות שרתים ולפעמים מעל ארונות חשמל , דבר המסכן את הכל המערכות בחדר .
טעויות נוספות הוא הכנסת תשתיות המים לצ'ילרים או צנרת הגז לתוך חלל החדר , כאשר כל צינור יכול להיות גורם המהווה סכנה עתידית למכלול הבעיות הנצפות מראש .
נושא נוסף לתכנון הוא מדידה של הטמפרטורה בחורף או בקיץ , ללא התחשבות ביכולת לתכנן טמפרטורה מתאימה לפי עונות ( במידה ויש השפעה חיצונית על חדר השרתים . תכנון נכון של רמת הטמפרטורה הנדרשת באמת עבור המערכות , יוזילו את העלויות במשך הזמן , יספקו את הנדרש, יאפשרו אורך חיים ארוך של המערכת הקיימות , ויחסכו בעלויות הכבדות .
קיימות היום מערכות קירור בתוך נוזלים ( ליקוויד) המאפשרים קירור באמבטיות שמאפשר הכנסת השרתים בתוך החומר , כאשר הוא מקרר את השרת , חוסך הרבה מאוד חשמל , ולא מפריע למעגלים החשמליים לעבוד בצורה יציבה בתוך הנוזלים .
יתירות בחדר שרתים
הצורך ברציפות עסקית לעומת חסכון בהשקעות והוצאות תפעוליות , מכתיבה לנו את תכנון היתירות והשרידות של כלל המערכות בארגון , תוך שימת דגש על ההשלכות העסקיות כולן .
הגדרת היתרות חייבת לקבל תכנון מקצועי תוך שיתוף פעולה מלא, בן מנהלי החברה , מנהלי מערכות המידע ואנשי הכספים .
רק בהבנה נכונה ואמיתית של כל צרכי הארגון על כל היבטיו , ניתן לקבוע צרכי ורמת שרידות שמוגדרת בארבעה רמות tier 1-4
תכנון נכון נועד לתת מענה לטווח הקצר והארוך בטכנולוגיות הנוכחיות בלבד , יחד עם הבנה מערכתית להתפתחות השוק וביצוע ההכנות הנכונות בארגון לקליטת מערכות מתחדשות שישפיעו בהמשך על מצב יתירות ושרידות המערכות .
יחד עם החשיבות האסטרטגית , תוך תמיכה הטכנולוגיות מתקדמות , מושפעת ברובה בשיקול דעת כספי בדרך כלל .
הכנה מקצועית של המערכות , תוך אפשרות לביצוע טיפולים שוטפים במערכות , מבלי לעצור את פעילות הארגון הינה חלק חשוב בתהליך התכנון .
טיפול בטמפרטורה בחדר שרתים
אחר ומפת הטמפרטורה אינה אחידה בחדר המחשב, קודם כל חשוב לשאול מהי הטמפרטורה הרלבנטית? התשובה היא שהטמפרטורה הרלבנטית היא בכניסה לשרתים ולציוד ה IT. כלומר בקדמת ארון השרתים. כך, אגב, גם לגבי הלחות היחסית. הטמפרטורה בחלקו האחורי של הארון או במקומות אחרים בחדר מעניינת אך לא קריטית. כל עוד ציוד ה IT מקבל ספיקת אוויר מספקת בטמפרטורה הנכונה דיינו.
ארגון ASHRAE שמנחה את התעשייה קובע שטווח הטמפרטורה המומלץ לתפעול אופטימאלי של השרתים הוא בין 18 ל 26 מעלות צלזיוס (כאמור, בכניסת האוויר לשרתים, לא ביציאה). עד ל 2008 הטווח המומלץ היה בין 20 ל 25 מעלות אך טווח זה הורחב לאחרונה (ASHRAE 2009) כדי לאפשר חיסכון באנרגיה ולהקל על תפעול החדר.
קיימת גישה מוטעית בקרב רבים וטובים בתעשייה שאינם מאושרים אלא אם כן הטמפרטורה בחדר קרה מאוד עד כדי אי נוחות. טמפרטורה של 24 מעלות גורמת לאנשים אלו הרגשה לא נוחה למרות שזו טמפרטורה אופטימאלית. זהו קיבעון מחשבתי. אין צורך להכות אותם. טיפול רגוע וסבלנות יחזירו אותם לדרך הישר.
האתגר כמובן הוא לגרום לאחידות הטמפרטורה בקדמת הארון לכל גובהו. זו הבעיה העיקרית. בשל חוסר היעילות המובנה בתכנון מיזוג האוויר בחדרי מחשב רבים, סובלים רבים ממוקדי חום בחלקים העליונים של ארונות השרתים. כדי להילחם בתופעה זו, מגבירים את הקירור ומקבלים טמפרטורות קור קיצוניות ומזיקות (מתחת ל 15 מעלות – אסור). תופעה זו של קירור מוגזם של חדר המחשב כדי למנוע מס' מוקדי חום, לא רק מזיקה לציוד אלא גם מבזבזת חשמל ומביא להוצאות מטורפות בחשבון החשמל.
מס' פתרונות מקובלים
סגירת המעבר הקר והעלאת טמפרטורת האוויר הנכנס והחוזר – לכך אתייחס בפוסט הבא.
קירור אינטגראלי בתוך הארון ( ארונות מקוררי מים) – ראו פוסטים קודמים
מערכות שליטה ובקרה
התקנה של מערכות אינטרקום, מצלמות אבטחה ובקרת מבנים לניהול יעיל ובטוח של נכסים
תשתיות תקשורת ומערכות מתח נמוך
חברת 'ענת המאה ה-21' מספקת שירותי תכנון והתקנה של תשתיות תקשורת ומתח נמוך, המותאמים לצרכים המורכבים של ארגונים מודרניים. אנו מתמחים בהתקנת סיבים אופטיים, תשתיות תקשורת אקטיביות ופסיביות, ומערכות מתח נמוך המבטיחות חיבור יציב, מהיר ואמין.
הקמת חדרי ישיבות ומולטימדיה
תכנון והקמה של חדרי ישיבות ומולטימדיה המותאמים לצרכי הארגון המודרני. תוך מתן דגש על נוחות, טכנולוגיה מתקדמת, ואינטגרציה חלקה..
תכנון והקמה של מגרשי פאדל
מגרשי פאדל PADEL (PADDLE) COURT
מהו משחק פאדל
משחק פאדל הוא משחק זוגות , המשוחק רבות בספרד והופץ לעולם כולו , נכנס לאחרונה לארץ ישראל .
משחק הזוגות משלב בין סקווטש וטניס , אם כי במגרש קטן יותר , המשחק משלב מטקות וכדור
(ROCKET )
משחק פאדל הינו קצבי , בריא , מתאים לכל הגילים מגיל 5 , משחק חברתי תחרותי ומהנה .
המטקה קלה לנשיאה ועיריות רבות כמו גם חברות פרטיות ואנשים פרטים בונים לעצמם מגרשי פאדל שהולכים ומוקמים בארץ .
חברת UNIPADEL ISRAEL , ( יוניפאדל ישראל ) הינה נציגת UNIPADEL העולמית
חברתנו מתכננת , מייבאת , מתקינה ומתחזקת מגרשי פאדל
חברתנו מפעילה מגרשי פאדל .
פתרונות ייחודיים למתקנים פארקי מים
מתקני מים לפארק מים
חבתרנו מתכננת , יבואנית ומתקינה מתקני בים לפארקים פרטים וארגונים , תוך שימת דגש על איכות , בטיחות ותפעולית למקסום שטח הבריכה , כולל אטרצקיות ואקסטרים , בכל גודל של פארק מים מילדים עד בוגרים .
מיפוי תת קרקעי
חברת 'ענת המאה ה-21' מספקת שירותי מיפוי תת קרקעי למניעת פגיעה בתשתיות קיימות ובטחת חפירה בטוחה. אנו מבצעים סריקות שטח ומיפוי מדויק של כל המערכות התת-קרקעיות, תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות ומערכות אלקטרומגנטיות.